Odgovarajuće zaptivanje

U mokrim prostorijama neophodno je obezbediti vodozaptivenost poda i njegovo jednostavno održavanje. I pored vodootpornosti keramičkih pločica, zaštitu od prodora vode potrebno je obezbediti i u slučajevima kada u fugama između pločica počinju da se pojavljuju pukotine. To može da se obezbedi vodootpornim premazom i odgovarajućom podnom oblogom.

mozaik

Za hidroizolaciju upotrebljavamo odgovarajuće zaptivne premaze, zaptivne trake na spojevima sa obodnim zidovima i zaptivne manžetne oko svih proboja za odvode.

Kada su površine već obložene keramikom, spojevi tla sa zidovima i uglovi između zidova zaptivaju se vodootpornim, trajno elastičnim gitom za sanitarne prostorije.

Sanitarni gitovi sadrže nešto fungicidnih sredstava što sprečava naseljavanje i razmnožavanje buđi. Zajedno sa posebnim sredstvom za čišćenje kupatila koje dezinfikuje površine sprečavamo razvoj i nastajanje buđi. U slučaju da se buđ pojavila, potrebno je da se što pre odstrani. Ukoliko to ne budemo učinili, prodiraće dublje u git koji će u tom slučaju trebati u celini da se odstrani i zameni novim.

Kupovina: sanitarni silikonski git, sredstvo za čišćenje za kupatilo, sredstvo za čišćenje za odstranjivanje buđi i sredstvo za čišćenje za odstranjivanje ostataka silikonskog gita.

Tuš kabine u nivou

Sa naročitom preciznošću potrebno je sprovesti zaptivanje u tuš kabinama koje su u istom nivou sa ostalim podom u kupatilu, oko kade, kao i na svim drugim površinama na kojima bi moglo da dođe do zadržavanja vode: na pultu uz umivaonik, na klupi u tuš kabini ili na policama uz kadu ili tuš.

Za ispravno oblikovan nagib poda prema odvodu koristimo ploče wedi fundo koje već imaju oblikovane nagibe. Mogu se naći u različitim oblicima i dimenzijama, a ugradnja je jednostavna i brza i površina idealno pripremljena za oblaganje keramikom.

×

Pre nego što završimo vašu prijavu...

Klikom na polje „DA“ dole potvrđujete da prihvatate naša obaveštenja o marketingu (kompanije Kalcer d.o.o., Slovenija) e-poštom do otkazivanja. U svrhu obaveštavanja putem e-pošte, zadržavamo e-adresu, ime i prezime. U svakom trenutku možete pregledati svoje podatke i zatražiti da se isprave ili potpuno izbrišu ili da opozovete ovu saglasnost. Više informacija o našoj politici privatnosti.

Poslednji korak

Da li nam dozvoljavate da snimamo i čuvamo prikaze primljenih poruka i klikove na veze u primljenim porukama? Kako se trudimo da primaocima pošaljemo najkvalitetniji i najzanimljiviji sadržaj, želeli bismo da merimo odgovore na poslate poruke. Za bolju i precizniju ponudu i prilagođavanje daljih poruka automatski obrađujemo lične podatke, analiziramo, profilišemo i procenjujemo zainteresovanost naših kupaca. Više informacija o našoj politici privatnosti.

Prijava je istekla...

Sačekajte nekoliko trenutaka.

8.0matejm