Problemi i rešenja:

NMC Ray, vir: Noel&Marquet
NMC Ray
  • Male prostorije sa malo opreme i puno staklenih površina. U prostoriji odjekuje, govor je glasan i neprijatan. Potrebno je više apsorpcionih površina; to mogu da budu tekstilni dodaci (tepisi, zavese, tapacirani nameštaj …) ili nekoliko komada zidnih i plafonskih apsorbera ili difuzora. Apsorberi mogu da budu dekorativno dizajnirani ili štampani, isto važi za difuzore.
Ecophon, vir: edilportale
Ecophon
  • Veće prostorije sa malo opreme, gde su površine u većini slučajeva čvrste i glatke. Zbog odjeka, govor ili zvuci iz zvučnika su nerazumljivi, glasnost se povećava. Neophodno je dodavanje apsorpcionih i difuzionih površina na pod ili plafon, kao i dodavanje pojedinačnih aprospcijskih elemenata na zidove. Dobro rešenje mogu da budu tepisi i zavese sa kojima po potrebi prekrijemo veću površinu.
    Ukoliko izbegavamo upotrebu tekstila iz zdravstvenih razloga, možemo da upotrebimo fabrički izrađene apsorbere i difuzore sa površinom koja ne privlači prašinu i olakšava čišćenje.
    Ukoliko u prostoriji upotrebljavamo audio opremu ili muzičke instrumente, ukazaće se možda potreba za dodatnim hvatačima niskih frekvencija.
    Reljefne površine, niše u zidovima i kaskadno oblikovan plafon takođe raspršuju odbijanje zvuka i smanjuju eho.
NMC Allegro laces, vir: Noel&Marquet
NMC Allegro laces
  • Prostorije u kojima je udruženo više funkcija: kuhinja i dnevna soba ili dnevna i radna soba. Ukoliko se stanovnici bave svako svojom delatnošću, mogu da remete jedan drugog. Želja nam je da sprečimo prenos zvuka po prostoriji. Strateški namešteni materijali/proizvodi koji zvuk apsorbuju na izvodu i koji sprečavaju širenje zvuka po prostoriji mogu da budu deo opreme ili dodatni apsorberi.
Noel&Marquet dečija soba
Noel&Marquet dečija soba
  • Zvuk iz susedne prostorije. Ukoliko zidovi između prostorija loše izoluju zvuk, to remeti i aktivnost u susednoj prostoriji ali spratu. Apsorberi će delimično smanjiti i prenos buke u susedne prostorije, ali ipak ne u dovoljnoj meri. Ukoliko zidovi ili plafon propuštaju previše buke, potrebne su zvučno-izolacione obloge.
×

Pre nego što završimo vašu prijavu...

Klikom na polje „DA“ dole potvrđujete da prihvatate naša obaveštenja o marketingu (kompanije Kalcer d.o.o., Slovenija) e-poštom do otkazivanja. U svrhu obaveštavanja putem e-pošte, zadržavamo e-adresu, ime i prezime. U svakom trenutku možete pregledati svoje podatke i zatražiti da se isprave ili potpuno izbrišu ili da opozovete ovu saglasnost. Više informacija o našoj politici privatnosti.

Poslednji korak

Da li nam dozvoljavate da snimamo i čuvamo prikaze primljenih poruka i klikove na veze u primljenim porukama? Kako se trudimo da primaocima pošaljemo najkvalitetniji i najzanimljiviji sadržaj, želeli bismo da merimo odgovore na poslate poruke. Za bolju i precizniju ponudu i prilagođavanje daljih poruka automatski obrađujemo lične podatke, analiziramo, profilišemo i procenjujemo zainteresovanost naših kupaca. Više informacija o našoj politici privatnosti.

Prijava je istekla...

Sačekajte nekoliko trenutaka.

8.0matejm