Terminal 1. aerodrom Beograd

Lamelni plafoni od metala takođe poboljšavaju akustične osobine prostorije, kao i živu površinu plafona. Dobar primer je terminal 1 na aerodromu Beograd.

Tekstilni lamelni plafoni

Tekstilni plafon Hunter Douglas
Tekstilni plafon Hunter Douglas

Akustika prostorije se takođe može poboljšati tekstilnim lamelama.

Metalno laminirani plafoni

Metalno laminirani plafoni
Metalno laminirani plafoni

Imaju glatku površinu, pogodnu za čiste prostorije, takođe su nezapaljivi i otporni na spoljne uticaje. Ove plafone najčešće koristimo u prostorijama

  • gde se želi čista površina koja omogućava redovno čišćenje (medicinske ustanove, kuhinje, laboratorije, proizvodnja),
  • tamo gde su potrebni nezapaljivi plafoni, npr. na javnim površinama sa velikim brojem ljudi, na brodovima itd.,
  • u prostorijama izloženim vlazi, vodi, vremenskim uslovima, poput krovova pod krovovima, u spoljnim hodnicima, palubama itd.

Mineralni lamelni plafoni

Tržni centar
Mineralni lamelni plafon Ecophon

Naglašavaju određenu dimenziju prostorije, takođe poboljšavaju zvučni komfor sobe. S obzirom da su mineralni paneli dobri apsorberi zvuka preporučuju se u svim prostorijama u kojima su smanjenje buke i razumljivost govora važni:

  • javne površine sa velikim brojem ljudi i u kojima je poželjno smanjenje buke, kao što su tržni centri, kongresni centri, zajedničke škole
  • prostori u kojima želimo povećati razumljivost govora smanjujući odjek: hodnici, staračke ustanove, školske sobe, hodnici
  • prostori u kojima želimo da smanjimo buku radnih mašina

Drveni lamelni plafoni

Drveni lamelni plafon iznad bazena - Luxalon
Drveni lamelni plafon iznad bazena - Luxalon

Drveni lamelni plafoni svojim prirodnim izgledom doprinose dobrobiti koju pružaju prijatan izgled i miris drveta i prozračnost plafonske konstrukcije. Mogu se primenjivati u svim vrstama prostorija.

×

Pre nego što završimo vašu prijavu...

Klikom na polje „DA“ dole potvrđujete da prihvatate naša obaveštenja o marketingu (kompanije Kalcer d.o.o., Slovenija) e-poštom do otkazivanja. U svrhu obaveštavanja putem e-pošte, zadržavamo e-adresu, ime i prezime. U svakom trenutku možete pregledati svoje podatke i zatražiti da se isprave ili potpuno izbrišu ili da opozovete ovu saglasnost. Više informacija o našoj politici privatnosti.

Poslednji korak

Da li nam dozvoljavate da snimamo i čuvamo prikaze primljenih poruka i klikove na veze u primljenim porukama? Kako se trudimo da primaocima pošaljemo najkvalitetniji i najzanimljiviji sadržaj, želeli bismo da merimo odgovore na poslate poruke. Za bolju i precizniju ponudu i prilagođavanje daljih poruka automatski obrađujemo lične podatke, analiziramo, profilišemo i procenjujemo zainteresovanost naših kupaca. Više informacija o našoj politici privatnosti.

Prijava je istekla...

Sačekajte nekoliko trenutaka.

8.0matejm