Kod izrade poda u mokroj prostoriji bitna je hidroizolacija bez obzira na to da li se radi o izgradnji novog ili obnavljanju starog prostora. U mokrim prostorijama podovi su najčešće obloženi keramičkim pločicama, jer su iste trajne i izdržljive, epoksi ili cementnim premazima, ređe sa drvenim ili oblogama od ostalih veštačkih materijala.

tla-hidroizolacija

Spojevi između keramičkih pločica mogu da popucaju ili već sami po sebi nisu vodozaptivni, a takođe kod odvoda može da dođe do pronicanja vode. Na ostalim površinama takođe može da dođe do oštećenja koja omogućavaju vodi pristup u konstrukciju. Voda koja kvasi konstrukciju uvek prouzrokuje štetu kako u betonskoj ploči tako i u drvenoj konstrukciji, pa iz tog razloga zaptivanje poda mora da bude izvedeno ispravno i precizno.

Hidroizolaciju u kupatilu ili drugim mokrim prostorijama, kao što su to različite perionice, kuhinje, javna kupališta, servisne prostorije i ostale prostorije koje često čistimo vodom obrađujemo sa vodootpornim premazima. Ti premazi mogu da budu na osnovu cementa, lateksa, bitumena itd, a razlikuju se i po debljini nanosa, elastičnosti i prijemčivosti sa podlogom i podnom oblogom.

Zaptivne premaze kombinujemo sa zaptivnim trakama na spoju poda i zidova i zaptivnim manžetnama pomoću kojih se zaptivaju proboji oko odvoda.

Tabela Zaptivni premazi

sastav elastičnost ambalaža oblik dovoljno za*
Knauf Flachendicht 1K da 5 kg pasta 2,5 do 5 m²
Fassa Bortolo AquaZip RDY 1K da 5 kg pasta do 4 m²
Fassa Bortolo AquaZip RDY 1K da 15 kg pasta do 12 m²
Fassa Bortolo AquaZip GE97 2K da 33,3 kg prah+tečnost do 20 m²
Jub Hidrozol Elastik 1K da 18 kg prah do 12 m²
Jub Hidrozol Superflex 2K da 27,5 kg prah+tečnost 18 m²
SikaTop Seal 107 2K ne 31,25 kg prah+tečnost do 16 m²
Sikalastic 152 2K da 33 kg prah+tečnost 18 m²
Sikalastic 1K 1K da 20 kg prah 17 m²
1K = jednokomponentno 2K = dvokomponentno * u nanosu debljine 1 mm
×

Pre nego što završimo vašu prijavu...

Klikom na polje „DA“ dole potvrđujete da prihvatate naša obaveštenja o marketingu (kompanije Kalcer d.o.o., Slovenija) e-poštom do otkazivanja. U svrhu obaveštavanja putem e-pošte, zadržavamo e-adresu, ime i prezime. U svakom trenutku možete pregledati svoje podatke i zatražiti da se isprave ili potpuno izbrišu ili da opozovete ovu saglasnost. Više informacija o našoj politici privatnosti.

Poslednji korak

Da li nam dozvoljavate da snimamo i čuvamo prikaze primljenih poruka i klikove na veze u primljenim porukama? Kako se trudimo da primaocima pošaljemo najkvalitetniji i najzanimljiviji sadržaj, želeli bismo da merimo odgovore na poslate poruke. Za bolju i precizniju ponudu i prilagođavanje daljih poruka automatski obrađujemo lične podatke, analiziramo, profilišemo i procenjujemo zainteresovanost naših kupaca. Više informacija o našoj politici privatnosti.

Prijava je istekla...

Sačekajte nekoliko trenutaka.

8.0matejm