Mašine i postrojenja

Buku koja se dešava u zgradi mogu da prouzrokuju i postrojenja i instalacije. Ukoliko su cevi vodovoda ili kanalizacije sprovedene tik uz površinu zida, zvuci mogu da remete mir, naročito kada se radi o tihim prostorijama, kao što su radne prostorije i spavaće prostorije. Veš mašine, kade za kupanje, tuš kabine i WC vodokotlići mogu da budu izvor buke koja remeti mir. Od spolja može da nas remeti zvuk spoljašnje jedinice toplotne pumpe, klima uređaja, kompresora i sličnih uređaja kao i saobraćajna buka.

Zvučna izolacija instalacija
proizvod material debljina upotreba upotreba zvuč.izol. požarni razred
AKUSTIK – METAL SLIK ART.1 PET/PU+Pb 20-30-40 zidovi, plafoni kućišta mašina 29 dB PU: HF1 (UL94)
AKUSTIK – METAL SLIK ART.5 PET/PU+Pb 13(10+3) ali 23(20+3) cevi 27 dB E, Efl po EN 13501:2009
AKUSTIK – METAL SLIK ART.6 PE+Pb 6 zidovi, podovi kućišta mašina, cevi, čak i u prisustvu vode i ulja 27,5 dB PE: F po EN 13501:2009
AKUSTIK – GPB EPDM 2 ali 2,5 kućišta mašina, cevi B-s3, d0
AKUSTIK – PLUS PE+EPDM 5 sten, plafoni, podovi kućišta mašina, cevi EPDM: B-s3, d0, PE: F
AKUSTIK – GUM SLIK ART.1 PET/PU+EPDM 20-25-30-40 zidovi, plafoni kućišta mašina PU: HF1 (UL94), EPDM: B-s3,d0
AKUSTIK – GUM SLIK ART.5 PE/PU+EPDM 15(10+2+3) zidovi kućišta mašina, cevi 26 dB PU: HF1 (UL94), EPDM: B-s3,d1, PE: F
AKUSTIK – GUM SLIK ART.6 PE+EPDM 8 zidovi, podovi kućišta mašina, cevi, čak i u prisustvu vode i ulja 26 dB EPDM: B-s3,d1, PE: F
AKUSTIK – GUM SOFT PE+EPDM 40 plafoni ventilacija, klima, kućišta mašina 26 dB EPDM: B-s3,d1, PE: F
AKUSTIK – METAL FOAM PET/PU+Pb 30-40-50-60 kućišta mašina, kompresori 27,5 dB PU: HF1 (UL94)
AKUSTIK – GUM FOAM PU/PE+EPDM 30-40-60… zidovi, plafoni kabine 30 dB PU: HF1 (UL94), EPDM: B-s3,d0
ISOTEK – METAL SLIK melamin+Pb 20 zidovi, plafoni kabine, garaže 29 dB B-s1, d0
ISOTEK – GUM SLIK melamin+EPDM 20 ali 30 zidovi, plafoni kabine, garaže 30 dB melamin: B-s1, d0, EPDM: B-s1,d0
kućišta mašina
ohišja+cevi
splošno
Pb
olovo
PE
polietilen
PET
poliester
PU
poliuretan
EPDM
elastomerna guma

Za zvučnu izolaciju cevi preporučujemo Akustik metal slik art.5 i art.6, Akustik gum slik art.5 i art.6, i Akustik Plus u kombinaciji sa oblogom od gipsanih ploča.

Za zvučnu izolaciju kućišta bučnih uređaja preporučujemo Akustik metal slik art.1 i art.6, Akustik gum slik art.1, art. 5 i art.6, Akustik Plus, Akustik Gum soft i Akustik Metal foam.

Ventilatori u spoljašnjim zidovima mogu da prenose neprijatan zvuk iz zgrade ili u zgradu. Kućišta ZEUS i SMART 160 su zvučno i toplotno izolovana i efikasno smanjuju prenos zvuka.

Za zvučnu izolaciju mašinskih prostorija, garaža, kabina i slično preporučujemo: Akustik Gum foam, Isotek Metal slik, Isotek Gum slik. Materijali kombinuju elemente koji delotvorno zadržavaju i odbijaju zvuk i slojeve koji sprečevaju odjek i time smanjuju buku u prostoriji.

Saobraćaj

Metalni poklopci šahtova na putevima takođe mogu da predstavljaju izvor neprijatne buke. Kada buku izaziva loše prijanjanje poklopca šahta, to može da se ublaži podloškama Noise-stop. Noise stop podloške mogu brzo da se nameste i samim tim ne iziskuju zatvaranje puta na duže vreme, jer posao može da se završi za nekoliko minuta.

×

Pre nego što završimo vašu prijavu...

Klikom na polje „DA“ dole potvrđujete da prihvatate naša obaveštenja o marketingu (kompanije Kalcer d.o.o., Slovenija) e-poštom do otkazivanja. U svrhu obaveštavanja putem e-pošte, zadržavamo e-adresu, ime i prezime. U svakom trenutku možete pregledati svoje podatke i zatražiti da se isprave ili potpuno izbrišu ili da opozovete ovu saglasnost. Više informacija o našoj politici privatnosti.

Poslednji korak

Da li nam dozvoljavate da snimamo i čuvamo prikaze primljenih poruka i klikove na veze u primljenim porukama? Kako se trudimo da primaocima pošaljemo najkvalitetniji i najzanimljiviji sadržaj, želeli bismo da merimo odgovore na poslate poruke. Za bolju i precizniju ponudu i prilagođavanje daljih poruka automatski obrađujemo lične podatke, analiziramo, profilišemo i procenjujemo zainteresovanost naših kupaca. Više informacija o našoj politici privatnosti.

Prijava je istekla...

Sačekajte nekoliko trenutaka.

8.0matejm