Montažni pregradni zidovi sastoje se od tri glavne komponente:

  • okvira od drveta ili metalnih profila,
  • oblogalanja pločama (gips kartonskim, gips vlaknastim, betonskim odnosno cementnim ili njihovom kombinacijom)
  • zvučne i toplotne izolacije.
YouTube

Ovaj sadržaj obezbeđuje YouTube. Klikom na „Reprodukuj video“ prihvatate i smernice (kolačići, uslovi korišćenja itd.) YouTube provajdera (više informacija možete dobiti od YouTube provajdera).

Pustite video

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iS25hdWYgU3TDpG5kZXJ3YW5kIiB3aWR0aD0iMTE0MCIgaGVpZ2h0PSI2NDEiIHNyYz0iaHR0cHM6Ly93d3cueW91dHViZS1ub2Nvb2tpZS5jb20vZW1iZWQvRE5UY1VEN0tCX0k/ZmVhdHVyZT1vZW1iZWQiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvdz0iYWNjZWxlcm9tZXRlcjsgYXV0b3BsYXk7IGNsaXBib2FyZC13cml0ZTsgZW5jcnlwdGVkLW1lZGlhOyBneXJvc2NvcGU7IHBpY3R1cmUtaW4tcGljdHVyZSIgYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==

Drveni okvir se po pravilu koristi u industriji montažnih kuća gde se kotroliše kvalitet drveta. U ostalim slučajevima koristi se konstrukcija od metalnih profila, koja mora odgovarati standardu EN 14195:2005-02. Dimenzije okvira određujemo u odnosu na visinu zidova i njihovo opterećenje.
Oblaganje pločama obezbeđuje željenu stabilnost, zvučnu izolaciju i otpornost na požar.
Izolacija poveća zvučnu i toplotnu zaštitu i u određenoj meri otoprnost zidova na požar.

Sastav zida određujemo na osnovu zahteva u vezi sa osobinama zida, etažne visine i namene prostora. Pojedinačne osobine pregradnih zidova, tehnički detalji koji su važni za postizanje tih osobina i upustva za ugradnju i održavanje navedeni su u tehničkim listovima pojedinačnih proizvođača.

×

Pre nego što završimo vašu prijavu...

Klikom na polje „DA“ dole potvrđujete da prihvatate naša obaveštenja o marketingu (kompanije Kalcer d.o.o., Slovenija) e-poštom do otkazivanja. U svrhu obaveštavanja putem e-pošte, zadržavamo e-adresu, ime i prezime. U svakom trenutku možete pregledati svoje podatke i zatražiti da se isprave ili potpuno izbrišu ili da opozovete ovu saglasnost. Više informacija o našoj politici privatnosti.

Poslednji korak

Da li nam dozvoljavate da snimamo i čuvamo prikaze primljenih poruka i klikove na veze u primljenim porukama? Kako se trudimo da primaocima pošaljemo najkvalitetniji i najzanimljiviji sadržaj, želeli bismo da merimo odgovore na poslate poruke. Za bolju i precizniju ponudu i prilagođavanje daljih poruka automatski obrađujemo lične podatke, analiziramo, profilišemo i procenjujemo zainteresovanost naših kupaca. Više informacija o našoj politici privatnosti.

Prijava je istekla...

Sačekajte nekoliko trenutaka.

8.0matejm