Variotherm Variomodul grejanje i hlađenje zidova i plafona
Variotherm Variomodul grejanje i hlađenje zidova i plafona

U zidne obloge možemo ugraditi elemente za grejanje i hlađenje. Zidno grejanje je dobar izbor kada ne možemo ugraditi podno grejanje ili kada podne površine nisu dovoljne za efikasno grejanje prostora. Ovim načinom grejanja možemo više iskoristiti prostor u odnosu na grajanje radijatorima. Zidno grejanje/hlađenje dolazi u obzir kod novogradnje ili adaptacije. Kod adaptacije je prednost brzina gradnje kao i smanjen unos vode i prljavštine.

Variomodul sistem, koji je namenjen kako grejanju tako i hlađenju prostorija brzo povrati trošak investicije jer je njegovo korišćenje jeftinije nego hlađenje klima uređajima. Isto tako komfor je mnogo veći jer hlađenje ne izaziva nikakve zvukove koji ometaju kao ni promaju. Čovek se jednostavno dobro oseća, temperatura je jednako raspoređena u celom prostoru. Potrebna površina za grejanje i hlađenje zidova i plafona lako se može izračunati, a za manje objekte takođe veoma jednostavno proceniti.

Variomodul zidna ugradnja
Variomodul zidna ugradnja

Suštinske prednosti:

  • Variomodul obloge sprečavaju pregrevanje i podhlađivanje površina
  • ušteda: sistem grejanja koristi se i za hlađenje a istovremeno je i sastavni deo plafona ili zidova odnosno kvalitetna završna površina (gipsano-vlaknena ploča)
  • komfor se povećava – nema neprijatnog duvanja hladnog vazduha, temperatura je u celoj prostoriji jednako raspoređena
  • iveća iskorišćenost prostora – radijatori nisu potrebni i na taj način je ušteda na prostoru najmanje 1 m²!
YouTube

Ovaj sadržaj obezbeđuje YouTube. Klikom na „Reprodukuj video“ prihvatate i smernice (kolačići, uslovi korišćenja itd.) YouTube provajdera (više informacija možete dobiti od YouTube provajdera).

Pustite video

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iRHJ5d2FsbCBXYWxsIEhlYXRpbmcvQ29vbGluZyBTeXN0ZW0iIHdpZHRoPSIxMTQwIiBoZWlnaHQ9IjY0MSIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLW5vY29va2llLmNvbS9lbWJlZC9SUEl4cFhOdmdNcz9mZWF0dXJlPW9lbWJlZCIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsbG93PSJhY2NlbGVyb21ldGVyOyBhdXRvcGxheTsgY2xpcGJvYXJkLXdyaXRlOyBlbmNyeXB0ZWQtbWVkaWE7IGd5cm9zY29wZTsgcGljdHVyZS1pbi1waWN0dXJlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+

Variomodul sistem je sastavljen od gipsano-vlaknenih ploča Fermacell debljine 18 mm, u kojima su cevi za grejanje odnosno hlađenje već ugrađene. Više različitih oblika ploča sa različitom grejnom površinom odnosno oblikom, garantuju racionalnu postavku u još raznovrsnijem prostoru.

Upotreba Variomodul ploča zidnog grejanja posebno se ističe na površinama koje se jače pregrevaju, što je često kod krovnih konstrukcija i lakih montažnih zidnih konstrukcija. U potkrovljima je taj problem posebno izražen.

Variomodul ploče možemo koristiti za oblaganje postojećih zidova ili za izradu pregradnih zidova. Način ugradnje jednak je kao i pri ugradnji obične građevinske ploče (sa vijcima na drvenu ili čeličnu podkonstrukciju), zato je posao jednostavan i obično ga obavljaju izvođači koji izvode i ostale završne građevinske radove. Zidne panele možemo nevidljivo postaviti u zidnu oblogu ili ih posebno postaviti.

×

Pre nego što završimo vašu prijavu...

Klikom na polje „DA“ dole potvrđujete da prihvatate naša obaveštenja o marketingu (kompanije Kalcer d.o.o., Slovenija) e-poštom do otkazivanja. U svrhu obaveštavanja putem e-pošte, zadržavamo e-adresu, ime i prezime. U svakom trenutku možete pregledati svoje podatke i zatražiti da se isprave ili potpuno izbrišu ili da opozovete ovu saglasnost. Više informacija o našoj politici privatnosti.

Poslednji korak

Da li nam dozvoljavate da snimamo i čuvamo prikaze primljenih poruka i klikove na veze u primljenim porukama? Kako se trudimo da primaocima pošaljemo najkvalitetniji i najzanimljiviji sadržaj, želeli bismo da merimo odgovore na poslate poruke. Za bolju i precizniju ponudu i prilagođavanje daljih poruka automatski obrađujemo lične podatke, analiziramo, profilišemo i procenjujemo zainteresovanost naših kupaca. Više informacija o našoj politici privatnosti.

Prijava je istekla...

Sačekajte nekoliko trenutaka.

8.0matejm