Sistem grejanja toplom vodom se takođe može integrisati u plafonske obloge. Isti sistem se takođe može koristiti za hlađenje. Plafoni za grejanje i hlađenje mogu se instalirati direktno na plafonsku ili krovnu konstrukciju, monolitni plafon ili spušteni modularni/rasterski plafon.

Stropni modul Variotherm

Ključne prednosti:

  • Vario-modularni slojevi sprečavaju pregrevanje i hlađenje površine
  • Ekonomičnost: Sistem grejanja/hlađenja je istovremeno i sastavni deo plafona ili zidova sa kojim se može dobiti završna površine visokog kvaliteta (gipsano vlaknastih ploča).
  • Udobnost stanovanja se povećava – nema neugodnog duvanja hladnog/toplog vazduha, temperatura je ravnomerno raspoređena po prostoriji
  • Veća iskorišćenost prostora – radijatori nisu potrebni, to može povećati iskoristivost prostor.

Variomodul sistem sastoji se od Fermacell gips ploče debljine 18 mm, koje sadrže cevi za grejanje/hlađenje. Postoji nekoliko različitih oblika panela sa različitim površinama i dizajnom. Instalacija je jednostavna.

Akustika je važna i kod kuće!

Variotherm akustični strop

Sve modernije tendencije u arhitekturi su da dnevna soba bude spojena zajedno sa trpezarijom i kuhinjom, sačinjavanjem tako velikog prostora možemo imati problema sa akustikom : odjekuje, soba je bučna, razgovor je teško razumeti. Isti problem se javlja kada se jedan prostor prostire na dve etaže. Apsorbujuće obloge ugrađene su na plafon kako bi se smanjila buka i odjek. Međutim, ako na plafonu postoji grejanje ili hlađenje, protok vazduha mora biti neometan. U ovom slučaju mogu se koristiti Variotherm paneli za grejanje i hlađenje, sa perforiranom površinom koja apsorbuje zvuk. Jedan element rešava problem grejanja, hlađenja i poboljšanja akustike u sobi.

×

Pre nego što završimo vašu prijavu...

Klikom na polje „DA“ dole potvrđujete da prihvatate naša obaveštenja o marketingu (kompanije Kalcer d.o.o., Slovenija) e-poštom do otkazivanja. U svrhu obaveštavanja putem e-pošte, zadržavamo e-adresu, ime i prezime. U svakom trenutku možete pregledati svoje podatke i zatražiti da se isprave ili potpuno izbrišu ili da opozovete ovu saglasnost. Više informacija o našoj politici privatnosti.

Poslednji korak

Da li nam dozvoljavate da snimamo i čuvamo prikaze primljenih poruka i klikove na veze u primljenim porukama? Kako se trudimo da primaocima pošaljemo najkvalitetniji i najzanimljiviji sadržaj, želeli bismo da merimo odgovore na poslate poruke. Za bolju i precizniju ponudu i prilagođavanje daljih poruka automatski obrađujemo lične podatke, analiziramo, profilišemo i procenjujemo zainteresovanost naših kupaca. Više informacija o našoj politici privatnosti.

Prijava je istekla...

Sačekajte nekoliko trenutaka.

8.0matejm