Cement Design je nova generacija premaza za zidove i podove, koji mogu da se koriste za unutrašnje ili spoljne površine. Svaki proizvod robne marke Cement Design je razvijen preradom visoko kapacitativnih polimera na vodenoj osnovi, bez sadržaja razređivača, uz poštovanje zdravlja i okoline.

tla-talni-premazi

S obzirom na to da mogu da se koriste u veoma tankim slojevima debljine 1 do 3mm i da imaju visoku prijemčivost na većini novih ili već postojećih podloga kao što su keramika, beton, drvo, mermer, metal, staklo, malter i gipsane ploče, proizvode Cement Design možemo da upotrebljavamo kako u novogradnji, tako i kod renoviranja i adaptacija. Kod renoviranja vreme izvedbe je prilično skraćeno i troškovi smanjeni, jer nema potrebe za razbijanjem i odstranjivanjem starih keramičkih obloga.

Topao i prirodan efekat karakterističan je za površine obrađene Cement Design-om, prostorije su prijatne i elegantne, a površine se dobro uklapaju kako u izuzetno moderne i minimalističke tako i tradicionalno dizajnirane prostorije.

Cement design

Četiri različite osnovne linije površina Cement design omogućavaju širok izbor tekstura.

Eco cement površine su pogodne za zidove i tla odnosno podove, za unutrašnje i spoljašnje površine. Struktura tla odnosno poda može biti različite granulacije.

 • Classic: monolitni premaz iz veoma finih delića. Estetska, tečna tekstura sa mogučnošću izrazitijih akcenata koje pruža ručna izrada, obezbeđuje jedinstvenost i ekskluzivnost.
 • Concrete: fino zrnast monolitni premaz Concrete je dekorativni materijal homogenog izgleda koji svakoj prostoriji pruža topao i udoban osećaj.
 • Transit: monolitni premaz sa grubljom teksturom je pogodan za visoko opterećene gazeće površine, kao što su tržni centri, javne zgrade, radne i stambene površine. Transit nudi odlična svojstva, široku paletu formata različitih površina.
 • Rustic: grubo-zrnast monolitni premaz Rustik preporučujemo za visoko opterećene površine (prodavnice, radne površine, javne zgrade i slično), takođe i za industrijske podove i garaže.

Porocret

To je dekorativni monolitni premaz koji udružuje plemenitost vidljivog betona sa elegancijom dekorativnog cementa u najmanjoj debljini (samo 2 do 3 mm). Upotrebljiv je za zidove i podove, nameštaj i dekorativne predmete, čime postižemo savremeni industrijski izgled izuzetne lepote.

Nature & Tex

Nature & Tex

Inspiracija za kolekciju Nature bila je priroda. Kombinacija sa prirodnim materijalima ističe se po svojoj lepoti. Proizvod Quercus lepo imitira prirodnu sredinu i uključivanjem recikliranog materijala brine o njenom očuvanju. Rezultat toga jeste otvaranje prema svetu prijatnog osećanja, opuštenosti i nežnosti, u potpunoj harmoniji sa bilo kojom arhitektonskom koncepcijom. Proizvodi iz kolekcije Nature omogućavaju korišćenje svih prednosti koje pružaju premazi Cement design: upotreba bez odstranjivanja postojeće podloge (čisto, brzo i bez buke) i mogućnost personalizacije prostora sa bezbroj boja, površina, tekstura i – između ostalog – različitim sjajem.

 • Quercus: srednje gruba površina inspirisana šumom. Atraktivna površina sa dodatkom recikliranog drveta. U prostoriju unosi prirodu i brigu za okolinu.
 • Mukali: srednje gruba površina uključuje komadiće drveta Mukali koja sa minimalnom debljinom nanosa deluje kao prirodna i elastična koža.
 • Raphia: srednje zrnast premaz, prirodan, egzotičan.
 • Ratan: srednje zrnast premaz, koji nam emituje svojstva prirodnog ratana – lakoću i elastičnost
 • Hebra: srednje zrnast premaz minimalne debljine, prirodan i elegantan

Potraga za novim materijalima i teksturama navodila je Cement Design na stvaranje kolekcije Textil koju inspirišu tkanine i urbana moda. Za tu grupu proizvoda namenjenih ljubiteljima trendova karakteristično je da uključuje prirodna vlakna recikliranog porekla koji deluju kao odeća za površinu. Kolekcija Textil je najmoderniji segment dekorativnih premaza. Natur Tex, Jeans, Denim i Tricolor su dekorativna rešenja bez konkurencije koja uspevaju da površine ukrašavaju visokom merom dizajna i stila. Nude sve prednosti Cement Design materijala: upotreba bez odstranjivanja postojeće podloge (čisto, brzo i bez buke) i mogućnost personalizacije prostora sa bezbroj boja, površina, tekstura i, između ostalog, različitog sjaja.

 • Naturtex: srednje zrnasti premaz, jasan odsjaj najnovijih trendova unutrašnjeg opremanja. Sa prirodnim vlaknima biljnog porekla svaku površinu možemo da prekrijemo elegancijom i prefinjenošću.
 • Jeans: opuštena univerzalna odeća koja je osvojila svet: klasične farmerke inspirisale su i Cement design. Stvorili su premaz koji spaja originalnost, udobnost i praktičnost.
 • Denim: pamučna tkanina koja se koristi kako za izradu radne odeće tako i za izradu modne odeće osnova je ovog premaza koji dočarava urbani i savremeni svet. Premaz sadrži veće delove prirodnih vlakana originalnog jeansa.
 • Tricolor: srednje zrnast premaz od recikliranih tekstilnih vlakana u više boja – ovaj proizvod je ekskluzivan za unutrašnje vertikalne površine i nameštaj.

Glass

Minerali, zbog svoje jedinstvene lepote, i danas čine jednu od zvezda unutrašnje dekoracije. Cement Design sa ovim potencijalnim atraktivnim proizvodom razvija kolekciju Glass. To su ekskluzivni premazi na osnovu eko-cementa sa svetlucavim i odsjajnim efektima: proizvodi Diamante, Zirconio, Tourmalina i Pirita. Kolekcija Cement Design Glass ističe površine sa svojim mineralnim sjajem i svestranošću.

 • Diamante: Dijamant je jedan od najdragocenijih minerala na svetu i prirodni materijal čuven po najvećoj tvrdoći i sjaju. Cement Design udružuje ta svojstva u premazu Diamond svojom ekskluzivnom formulom.
 • Zirconio: Ovaj premaz je inspirisao cirkonijum. Zirconio preduzeća Cement Design je sposoban u potpunosti redizajnirati prostorije. Lep zbog sjaja i kamene teksture pruža prostoriji posebnu draž i prefinjenost.
 • Turmalina: Vernost svojoj vezanosti za nove tehnologije i inovacije rukovodila je Cement Design u stvaranju premaza Tourmalina. To je homogen premaz koji imitira mineral koji nosi njegovo ime. Za turmalin je karakteristična svestranost i snažna energija.
 • Pirita: Pirit je inspirisao Cement design za nov inovativni proizvod na tržištu dekoracije svojim spektakularnim sjajem i dinamičnim efektom. Ovaj premaz izuzetnog sjaja ispunjava najzahtevnija dizajnerska očekivanja.

Metallic

Cement Design Metallic

Sa kolekcijom Metallic, Cement Design udovoljio je tržištu koje traži vintidž, industrijsku i kosmopolitističku atmosferu. Predstavljaju je proizvodi od čelika, bakra, cinka, brona, mesinga i aluminijuma, sa zajednički imeniteljem – vanrednom reprodukcijom sjaja dragocenih metala i legura.

 • Acero – zarđalo gvožđe = Prisnim izgledom kortenskog čelika ovom proizvodu uspeva da stvara vintidž i industrijsku atmosferu sa jedinstvenim karakterom koji oksidirana površina pruža svakoj prostoriji ponaosob. Ovaj premaz omogućava hvatanje magneta bez obzira na površinu na koju je nanesen.
 • Cobre – oksidiran bakar = Kod stvaranja ovog premaza postiže se izvorni učinak patine posle spontane korozije bakra. Bakar je inovativan jer se prilagođava površinama, skulpturama, nameštaju i bilo kakvoj podlozi i daje im umetnički kakrakter koji podseća na drevne kulture.
 • Zinc – cink = Cink, metalni i mineralni, našao je svoj put u arhitekturi i dizajnu zahvaljujući svojoj lepoti i jednostavnom spajanju sa različitim projektima. Premaz sa pocinkovanim efektom prostoru pruža osećaj čistoće i karaktera.
 • Bronce – bron = Metal koji je očarao drevne kulture, kao što su stari Egipat i klasična Grčka i dalje oduševljava novotarske arhitekte i umetnike. Tehničari preduzeća Cement design napravili su premaz Bron koji zahvaljujući ručnom radu i poliranju prostoriji poklanja pun sjaj.
 • Laton – mesing = Poznat još iz praistorije i zbog svoje karakteristične svetlo žute boje postao je klasičan materijal u svetu plemenitih ukrasa. U premazu Cement Design Laton spojeni su prefinjenost zlatnog metalnog izgleda sa impresivnošću svestrano upotrebljive, ručno polirane površine.
 • Aluminio – aluminijum = Aluminijum je jedan od najčešće korišćenih metala na području industrije građevinarstva i referenca u kreiranju vrhunskih dekorativnih rešenja. Unikatan izgled ručnog nanosa i poliranja udružuje se sa upotrebljivošću proizvoda Aluminio preduzeća Cement Design.

Kako postižemo atraktivne površine sa Cement design premazima?

Pogledajte video: Aplicación del Producto – Cement Design

YouTube

Ovaj sadržaj obezbeđuje YouTube. Klikom na „Reprodukuj video“ prihvatate i smernice (kolačići, uslovi korišćenja itd.) YouTube provajdera (više informacija možete dobiti od YouTube provajdera).

Pustite video

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iQXBsaWNhY2nDs24gZGVsIFByb2R1Y3RvIC0gQ2VtZW50IERlc2lnbiAtIiB3aWR0aD0iMTE0MCIgaGVpZ2h0PSI2NDEiIHNyYz0iaHR0cHM6Ly93d3cueW91dHViZS1ub2Nvb2tpZS5jb20vZW1iZWQvRjRpZV91OW1UTWs/ZmVhdHVyZT1vZW1iZWQiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvdz0iYWNjZWxlcm9tZXRlcjsgYXV0b3BsYXk7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=

Po čemu se Cement design razlikuje od sličnih proizvoda?

 • Za razliku od dekorativnog venecijanskog maltera sa kojim su naizgled slični, u potpunosti je vodootporan i pogodan i za podove, a ne samo za zidove.
 • Cement design nije samo boja, već i deblji premaz koji prekriva nepravilnosti podloge i niveliše je. Zbog veće debljine otporniji je na mehanička opterećenja.
 • Zbog mineralnog sastava pruža prijatan prirodan dodir.
 • Pruža puno različitih krajnjih efekata obrade: lakovane, voskirane, matalizirane ili kristalne površine.
 • Nanositi se može praktično na sve vrste podloga.
×

Pre nego što završimo vašu prijavu...

Klikom na polje „DA“ dole potvrđujete da prihvatate naša obaveštenja o marketingu (kompanije Kalcer d.o.o., Slovenija) e-poštom do otkazivanja. U svrhu obaveštavanja putem e-pošte, zadržavamo e-adresu, ime i prezime. U svakom trenutku možete pregledati svoje podatke i zatražiti da se isprave ili potpuno izbrišu ili da opozovete ovu saglasnost. Više informacija o našoj politici privatnosti.

Poslednji korak

Da li nam dozvoljavate da snimamo i čuvamo prikaze primljenih poruka i klikove na veze u primljenim porukama? Kako se trudimo da primaocima pošaljemo najkvalitetniji i najzanimljiviji sadržaj, želeli bismo da merimo odgovore na poslate poruke. Za bolju i precizniju ponudu i prilagođavanje daljih poruka automatski obrađujemo lične podatke, analiziramo, profilišemo i procenjujemo zainteresovanost naših kupaca. Više informacija o našoj politici privatnosti.

Prijava je istekla...

Sačekajte nekoliko trenutaka.