Elektromagnetno zračenje (radio talasi, mikrotalasi, infracrvena i vidljiva svetlost, ultraljubičasto zračenje, X i gama zraci) je prirodna pojava sa kojom živimo i sa kojom se stalno koristimo. Sa izuzetkom određenih spektra sunčeve svetlosti (UV zraka) i jonizujućeg zračenja, dobro se podnosi. Prirodnom zračenju pridruženo je i zračenje iz uređaja, koje je obično mnogo jače od prirodnog zračenja. Iako se o štetnosti EM zračenja još uvek raspravlja, ICNIRP (International Comission on Non-ionising Radiation Protection) preporučuje određene granične vrednosti. U Srbiji se o ograničenjima na veštačko nejonizovano elektromagnetno zračenje govori u ZAKONU O ZAŠTITI OD NEJONIZUJUĆIH ZRAČENJA.

daljnovod_transmission-lines

Dostupni su neki standardni građevinski materijali za zaštitu od elektro-smoga u objektima. Više informacija o EM zračenju, izvorima i radu opisano je u brošuri Climafit Protecto, koja takođe pokazuje rezultate ispitivanja performansi, kako se meri EM talas na gradilištu i kako se u praksi koriste paneli za zaštitu od zračenja Rigips Climafit Protecto. Pločama Climafit Protecto efikasno smanjuju efekte EM zračenja prouzrokovanih električnim ožičenjem zgrade i okoline.

×

Pre nego što završimo vašu prijavu...

Klikom na polje „DA“ dole potvrđujete da prihvatate naša obaveštenja o marketingu (kompanije Kalcer d.o.o., Slovenija) e-poštom do otkazivanja. U svrhu obaveštavanja putem e-pošte, zadržavamo e-adresu, ime i prezime. U svakom trenutku možete pregledati svoje podatke i zatražiti da se isprave ili potpuno izbrišu ili da opozovete ovu saglasnost. Više informacija o našoj politici privatnosti.

Poslednji korak

Da li nam dozvoljavate da snimamo i čuvamo prikaze primljenih poruka i klikove na veze u primljenim porukama? Kako se trudimo da primaocima pošaljemo najkvalitetniji i najzanimljiviji sadržaj, želeli bismo da merimo odgovore na poslate poruke. Za bolju i precizniju ponudu i prilagođavanje daljih poruka automatski obrađujemo lične podatke, analiziramo, profilišemo i procenjujemo zainteresovanost naših kupaca. Više informacija o našoj politici privatnosti.

Prijava je istekla...

Sačekajte nekoliko trenutaka.

8.0matejm