Kada želimo da uradimo dodatno toplotnu izolaciju spoljašnjih zidova sa unutrašnje strane potrebno je poštovati prolaz vlažnog vazduha kroz konstrukciju. Zato je takve konstrukcije potrebno proveriti fizičkim proračunom, kako bi izbegli probleme koje može prouzrokovati kondenzacija. Ukoliko je potrebno, preko izolacije se još može namestiti parna brana.

YouTube

Ovaj sadržaj obezbeđuje YouTube. Klikom na „Reprodukuj video“ prihvatate i smernice (kolačići, uslovi korišćenja itd.) YouTube provajdera (više informacija možete dobiti od YouTube provajdera).

Pustite video

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iS25hdWYgVm9yc2F0enNjaGFsZSIgd2lkdGg9IjExNDAiIGhlaWdodD0iNjQxIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LnlvdXR1YmUtbm9jb29raWUuY29tL2VtYmVkLzdLTGFzMThqa3RVP2ZlYXR1cmU9b2VtYmVkIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=

Na efikasnost zvučne izolacije najviše utiče vrsta i način postavke podkonstrukcije kao i debljina obloge, u manjoj meri i materijal izolacije. Više o zvučno-izolacionim oblogama u poglavlju Akustika.

Obloga kojom prekrivamo instalacije (šaht obloga) mora ponekad štiti i od požara, zato poštujemo upustva koja određuju vrstu i debljinu obloge u odnosu na zahtevanu zaštitu od požara. Šaht obloge su detaljnije predstavljene u tehničkim listovima Knauf i Rigips.

×

Pre nego što završimo vašu prijavu...

Klikom na polje „DA“ dole potvrđujete da prihvatate naša obaveštenja o marketingu (kompanije Kalcer d.o.o., Slovenija) e-poštom do otkazivanja. U svrhu obaveštavanja putem e-pošte, zadržavamo e-adresu, ime i prezime. U svakom trenutku možete pregledati svoje podatke i zatražiti da se isprave ili potpuno izbrišu ili da opozovete ovu saglasnost. Više informacija o našoj politici privatnosti.

Poslednji korak

Da li nam dozvoljavate da snimamo i čuvamo prikaze primljenih poruka i klikove na veze u primljenim porukama? Kako se trudimo da primaocima pošaljemo najkvalitetniji i najzanimljiviji sadržaj, želeli bismo da merimo odgovore na poslate poruke. Za bolju i precizniju ponudu i prilagođavanje daljih poruka automatski obrađujemo lične podatke, analiziramo, profilišemo i procenjujemo zainteresovanost naših kupaca. Više informacija o našoj politici privatnosti.

Prijava je istekla...

Sačekajte nekoliko trenutaka.